.

xxx

March 22, 2013

ၿမိတ္ကတ္ေၾကးကိုက္ ခ်က္ျပဳတ္နည္း

Unknown | 3/22/2013 06:13:00 AM | Best Blogger Tips

 



ကတ္ေၾကးကိုက္မွာဆုိရင္ ၿမိတ္ကတ္ေၾကးကိုက္က နာမည္ႀကီးၿပီး လူႀကိဳက္မ်ားပါတယ္။ ၿမိတ္ကတ္ေၾကးကိုက္က တျခားကတ္ေၾကးကိုက္ေတြထက္ ပင္လယ္စာ ပုိမ်ားပါတယ္။
တခ်ဳိ႕ဆို ကမာ၊ ရွပ္၊ ပုစြန္ေျခေထာက္တုိ႔ကအစထည့္ၿပီး ခ်က္ၾကပါတယ္။ ခ်က္နည္းေလးကို ၾကည့္ရေအာင္ . . .။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
---------------------
၁။ ကတ္ေၾကးကိုက္ မုန္႔ဖတ္ - ၄၀က်ပ္သား
၂။ ပုစြန္က်ား - ၂၀က်ပ္သား (အၿမီးခ်န္ကာ အခြံႏႊာၿပီး ေက်ာခြဲထားေပးပါ)
၃။ ကင္းမြန္ (သို႔) ျပည္ႀကီးငါး - ၂၀က်ပ္သား
(အက်ိအခြၽဲေတြစင္ေအာင္ ရွလကာရည္နဲ႔ အရင္ေဆးၿပီးမွ ေရနဲ႔ ျပန္ေဆးထားပါ။
ၿပီးလွ်င္ ၾကက္ေျခခတ္ပံု ဓားျဖင့္ မႊန္းထားပါ)
၄။ ကဏန္းေခ်ာင္း - ၇ေခ်ာင္း (အေစာင္းပါးပါးလွီးပါ)
၅။ ကမာ - ၇ေကာင္ (ရွလကာရည္နဲ႔ အရင္ေဆးၿပီးမွ ေရနဲ႔ ျပန္ေဆးထားပါ) (Optional)
၆။ ၾကက္သား - ၁၅က်ပ္သား (အေစာင္းပါးပါးလွီးပါ) (Optional)
၇။ ပဲပင္ေပါက္ - ၁၀က်ပ္သား (ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ)
၈။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၅စည္း ( ပါးပါးလွီးထားပါ)
၉။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၆ျမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းေပးပါ)
၁၀။ ဘဲဥ - ၄လံုး (ဆားအနည္းငယ္ထည့္၍ ခေလာက္ထားေပးပါ)
၁၁။ ပဲျပဳတ္ - ၁၀က်ပ္သား

အရသာအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
-----------------------------------
၁။ ပအုန္းရည္ - စားပြဲဇြန္း ၆ဇြန္း
(ပအုန္းရည္အစား ရွလကာရည္ထည့္လို႔ ရပါတယ္)
၂။ ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
၃။ ပဲငံျပာရည္ (အေနာက္) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
၄။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း

ျပင္ဆင္နည္း
--------------
၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္သား၊ ကင္းမြန္၊ ပုစြန္က်ားမ်ားကို
( ဆား၊ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္)
စီ္ျဖင့္ နယ္ထားေပးပါ။

၂။ ၿပီးလွ်င္ ခေလာက္ထားေသာ ဘဲဥကို ဒယ္အိုးထဲထည့္၍
ေၾကာ္ေပးၿပီး ပါးပါးျပန္လွီးေပးထားပါ။

၃။ ထုိ႔ေနာက္ ခ်က္ျပဳတ္ရန္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲတြင္
ျပင္ဆင္ထားေပးပါ။ ခုကတ္ေၾကးကိုက္ေၾကာ္ စခ်က္ေတာ့ပါမည္။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
---------------
၁။ ဒယ္အိုးထဲသို႔ ဆီ(စားပြဲဇြန္း ၆ဇြန္း) ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကိုထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ။

၂။ ၿပီးလွ်င္ င႐ုတ္သီးမႈန္႔(စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည့္ကာ တစ္စကၠန္႔မွ်ေမႊေပးပါ။

၃။ ထုိ႔ေနာက္ ၾကက္သား၊ ပုစြန္က်ား၊ ျပည္ႀကီးငါး၊ ကမာ၊ ကဏန္းေခ်ာင္းမ်ားကို ထည့္၍ မက်က္တက်က္ အေနထားေရာက္သည္အထိ ေရာေမႊေပးပါ။

၄။ ထုိခ်ိန္မွ ကတ္ေၾကးကိုက္မုန္႔ဖတ္ကို ဇလံုတစ္ခုထဲထည့္၍ (ပအုန္းရည္(စားပြဲဇြန္း ၆ဇြန္း)၊ဆား(လက္ဖက္ရည္
ဇြန္းတစ္၀က္)၊ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း)၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္)
တုိ႔ျဖင့္သမေအာင္နယ္ၿပီး ဒယ္အိုးထဲသို႔ ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။

၅။ ၿပီးေနာက္ ႏွံ႔ေေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။ အရသာအေပါ႔၊ အငန္ ျမည္း၍ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း)၊ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔(စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ သၾကား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
၁ဇြန္း) ထည့္ေပးပါ။ အရသာအေနေတာ္မွွ ပဲပင္ေပါက္၊ ပဲျပဳတ္၊ ၾကက္ဥတုိ႔ထည့္ေပးပါ။

၆။ မီးဖိုမွခ်ခါနီးမွ ၾကက္သြန္ၿမိတ္မ်ားကို ျဖဴးေပးၿပီးအရသာရွိရွိ ၿမိတ္ကတ္ေၾကးကိုက္ကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။

FOOD Magazine
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=394584260639411&set=a.351047714993066.76

No comments: