အိုးႀကီးခ်က္
Friday, September 6, 2013
Friday, September 6, 2013
ဒီတစ္လေတာ့ ငါးျမင္းဆီျပန္႐ိုး႐ိုးေလး ခ်က္ၾကရေအာင္္။
ဗမာနည္း ႐ိုး႐ိုးေလးပါေနာ္။ ငါးျမင္းဗိုက္သားက အရသာအရွိဆုံးေနရာလို႔
ဆိုၾကပါတယ္။ အိသက္က ဗိုက္သားႀကိဳက္ေပမယ့္ အမ်ိဳးသားကေတာ့
အဆီမ်ားလို႔ မႀကိဳက္တဲ့အတြက္ သူက သားမ်ားတဲ့ေနရာမ်ား ေရြးစားပါတယ္။
ငါးျမင္းဟင္းကို ကြၽန္မ အလွဴေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ခ်က္ေလ့ရွိပါတယ္။
ဘာလို႔လဲဆိုေတာ့ ခ်က္ရအလြန္လြယ္ကူလို႔ပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား(အေယာက္ ၅၀ စာ)
..............................
• ငါးျမင္းတုံး - ၄ပိႆခြဲ (၅ ကီလိုခန္႔)
• ၾကက္သြန္နီ - ၇၅ က်ပ္သား (၁ကီလိုခန္႔)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၅ က်ပ္သား
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၂၅ က်ပ္သား
• ခ်င္း - ၂၀ က်ပ္သား (ေထာင္းၿပီးသား )
• ဆား၊ၾကက္သားမႈန္႔ - လိုအပ္သလို
• နႏြမ္းမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း
• အေရာင္တင္မႈန္႔ - ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ - ၁၅ ေတာင့္
• နံနံပင္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
...................
၁။ ငါးျမင္းကို အေနေတာ္တုံးၿပီး ေရစင္စင္ေဆးကာ ခ်င္း၊ နႏြင္း ၂ ဇြန္း၊
ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔တို႔နဲ႔ နယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ္ကို
ပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကေတာ့ ဓားျပား႐ိုက္ထားရင္ရပါတယ။္
၂။ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴကို ဆား၊ နႏြင္း၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔နဲ႔
ဆီသတ္ပါ။
၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးမ်ား ေလးစိတ္ကြဲလွီးျဖတ္ထည့္ပါ။
ၾကက္သြန္ႏြမ္းရင္ ငါးတုံးေလးမ်ားထည့္ၿပီး တစ္ဖက္စီလွန္၍ အိုးကိုလႈပ္ေပးပါ။
ဇြန္းနဲ႔ အလြန္မေမႊဘဲ ငါးမေၾကေအာင္ အိုးကိုလႈပ္ခိုင္းတာပါေနာ္။
၄။ ငါးေလးမ်ား အေရာင္ေျပာင္းၿပီဆိုရင္ ေရစပ္စပ္ေလးထည့္ၿပီး
င႐ုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔ ၅ ေတာင့္ထည့္ ခဏအုပ္ထားပါ။
( အဲဒီ င႐ုတ္သီးစိမ္းေလးေတြက ခ်က္ၿပီးသြားရင္
အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္။ သိပ္မစပ္ေတာ့ဘဲ အရသာေတြ၀င္ေနပါတယ္)
၅။ ဆီျပန္ၿပီးသြားရင္ နံနံပင္ေလး ဒီလိုအုပ္ၿပီး ထားလိုက္ပါ။
အရသာရွိတဲ့ ငါးျမင္းဆီျပန္ရပါၿပီ။ မီးအေနကေတာ့
သိပ္မျပင္းဘဲထားဖို႔လိုပါမယ္။
No comments:
Post a Comment